Donér uld til MAMA

Holder du får, alpakaer eller angorakaniner, og bruger du ikke selv din uld?
Så hører vi meget gerne fra dig.

Sådan fungerer et partnerskab med MAMA garn & uld

Som uld-donor er du ikke kun leverandør for MAMA garn & uld, men en del af det fundament, som vores virksomhed bygger på. Vi trækker på din viden og erfaring, når vi tester fibre og udvikler garn og strikkeopskrifter, og vi sætter stor pris på input og idéer til, hvordan vi kan drive vores uld-arbejde videre.

Flere af vores samarbejdspartnere tager også gerne os med på råd, når de arbejder med at forædle uldkvaliteten gennem avlen, men det er helt op til dig, hvordan du ønsker at involvere os. Som udgangspunkt blander vi os ikke i, hvordan du driver dit dyrehold. Det har du meget bedre forstand på, end vi har.

Skal ulden være økologisk?

Vores råuld stammer fra små og store besætninger i hele landet. Det er ikke et krav, at din besætning er økologisk, men vi forventer, at du ligesom os har en naturlig interesse for dyrevelfærd og bæredygtighed.

Hvor meget og hvilken type uld aftager vi?

Uld er et organisk materiale, og kvaliteten og anvendelsesmulighederne kan variere enormt fra bestand til bestand og dyr til dyr.

Derfor har vi ingen standardiserede kriterier for hvilken race, klipning eller kvalitet, vi er interesseret i, ligesom vi heller ikke har nogen fast øvre eller nedre grænse for, hvor meget uld vi kan aftage. Det beror altid på en konkret vurdering.

#1 Kontakt os

Ønsker du at blive uldleverandør, skal du sende en mail til Maria på info@mama.garn.dk eller ved at udfylde kontaktformularen nederst på denne side.

I mailen må du gerne oplyse følgende:

  • Hvor mange dyr har du?

  • Hvilken race/krydsning?

  • Hvilke farver har ulden?

  • Hvor ofte klipper du dine dyr?

  • Hvad ønsker du dig af et samarbejde?

Vi samarbejder primært med avlere på Sjælland, men vi kører gerne længere, hvis du har en spændende bestand.

#2 Vi kommer på besøg

Bor du inden for en overskuelig køreafstand, aftaler vi en dag, hvor vi kan komme på besøg og møde dig og dine dyr.

Her fastlægger vi rammen om vores samarbejde og taler om, hvad din uld kan bruges til.

Bor du længere væk, tager vi den indledende snak over telefonen.

#3 Vi deltager i klipning

For at vi kan sikre, at din klipning bliver af bedst mulig kvalitet, foretrækker vi altid at hjælpe til, når alpaka- eller fåreklipperen kommer.

På den måde kan vi sortere og rense din uld, så snart hammen skilles fra kroppen, og læsse den med det samme. Det tager os få minutter per ham, og vi assisterer naturligvis med oprydningen undervejs.

#4 Din uld forarbejdes

Efter klipning bliver din uld kørt til vores lager. Her opbevares den tørt og sikkert, indtil den skal leveres til spinderiet.

Afhængigt af mængden spinder vi normalt råuld fra flere forskellige leverandører sammen til ét garn.

Ønsker du selv at få del i det færdige garn, sender vi gerne en portion retur til dig.

#5 Historien fortsætter

Gennem interviews, video, fotos, opslag på sociale medier m.m. får du mulighed for at indgå i vores formidling om bæredygtighed, dyrehold og uld i det omfang, du selv har lyst til.

Vores partnere er vores vidensbank og en vigtig kilde til sparring og idéudvikling. Ofte ender vi med at opretholde en nær og personlig kontakt – og vi vender gerne tilbage igen næste år.

Husk at angive, at din henvendelse drejer sig om levering af uld.